[...] - Błonnik Witalny PLUS Acerola i FIBREGUM, to jedyny błonnik witalny na rynku wzbogacony o błonnik rozpuszczalny (FIBREGUM- błonnik akacjowy) oraz Acerolę - Największa zawartość babki płesznik i łusek babki jajowatej - Doskonałe źródło rozpuszczalnego błonnika pokarmowego FIBREGUM - Naturalne źródło witaminy C - Błonnik akacjowy stosuje [...]
[...] Proces ten nazywa się żelatynizacją, ze względu na swoją gęstą i lepką konsystencję. Stopień żelatynizacji jest proporcjonalny do ilości amylozy. Im mniejsza jest zawartość amylozy, tym większy stopień żelatynizacji, oraz odwrotnie. Jest dowód na to, iż im wyższy stopień żelatynizacji skrobi (jako skutek niskiej zawartości amylozy), [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Tri_Anabol_i2749_d400x400.jpg Tri Anabol Opis Multi-formuła stworzona z myślą o kompleksowej po-treningowej regeneracji organizmu Zawiera aż 105 hiper-anabolicznych substancji!!!! . Multi-Complex-Formula using the 3 ways for a BARBAROUS ANABOLIC RACKET . Crushes Catabolism, Increases Nitrogen Retention & Boosts [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Testosterone_Booster_-_TRIBULUS__ZMA_GRATIS_!!_i1429_d380x380.jpg Opis - Powoduje wzrost masy mięśniowej i siły. - Stymulacja produkcji Testosteronu. - Poprawia jakość snu. - Wzrost libido. Extreme Men's Formula 30 tab. + ZMA Orginal 30 kap. Co to jest Testosterone Booster? TB jest naukowo zaprojektowaną, [...]
[...] Farmacja współczesna, 2008; 1: 169-175 Matuszewski T., Kłos K., Kędziora J., Rutkowski M., Tokarski S. Ocena wpływu suplementacji diety witaminami a, e i c na ich zawartość w osoczu krwi osób starszych. ŻYWNOŚĆ. Nauka,.Technologia. Jakość, 2009; 4(65): 264 - 270 Dudek-Makuch M., Gawron-Gzella A. Naturalne antyoksydanty w profilaktyce [...]
[...] Poszczególne rodzaje orzechów w niewielkim stopniu różnią się składnikami - laskowe mają np. najwięcej witaminy E, a ziemne najwięcej kwasu foliowego. Troszkę inna jest też zawartość tłuszczów - najbardziej bogate w nie są orzechy laskowe, najmniej ziemne. Niektóre orzechy wyróżniają się specyficznymi właściwościami, np. migdały zobojętniają [...]
[...] - kość zbita. Ważnym składnikiem obu części jest siatka kolagenowa z kryształami soli wapnia. Gdy sieć kolagenowa staje się nieregularna, rzadka oraz maleje w niej zawartość związków wapnia, oznacza to spadek masy kostnej i rozwój osteoporozy. Kość staje się krucha, porowata, lekka. Obniża się gęstość tkanki kostnej i jej wytrzymałość, [...]
[...] ciężkich pierwsze miejsce w gospodarce mineralnej zajmuje żelazo. Ilość żelaza w ustroju człowieka wynosi 3,5-5g, z czego około 70\% znajduje się w hemoglobinie. Prawie cała zawartość żelaza ustrojowego jest powiązana z białkami. Każda komórka zawiera drobne ilości żelaza, które są jej niezbędne w procesach oddychania. Zapotrzebowanie na żelazo [...]
[...] witaminy a także dostarcza wysokie ilości ważnych składników mineralnych w postaci chelatów, w szczególności cynku, magnezu i jodu. Unikalna cechą suplementu jest dodatkowa zawartość luteiny wspomagającej pracę narządu wzroku oraz związków aktywnych z miłorzębu japońskiego (Ginkgo Biloba) hamujących działanie wolnych rodników, usprawniających [...]
[...] pokarmowych, złej przemianie materii i dokuczliwych zaparciach. Ze względu na błonnik pokarmowy, dzieciom powinno się podawać brzoskwinię bez skórki. • Ze względu na dużą zawartość witamin z grupy B: niacyny, ryboflawiny i niacyny, nektarynki, brzoskwinie i morele to owoce o działaniu antystre sowym, łagodzącym niepokój, oraz stany lękowe. W [...]
[...] Ale polskie czarne porzeczki mają ich prawie dwukrotnie więcej! Kulinarny kunszt dla zdrowia Często słyszy się opinię, że dieta śródziemnomorska ze względu na dużą zawartość węglowodanów (np. makaronu) jest tucząca. To nieprawda. Makaron z warzywami, chudą rybą czy drobiem, z pewnością nie tuczy. Niebezpieczny staje się dopiero w [...]
[...] Ekstrakt z pestek winogron - Dla zachowania najlepszej jakości suplementu diety został użyty ekstrakt z pestek winogron – oczyszczony i standaryzowany na minimum 95%-ową zawartość proantocyjanidyn. - Surowiec dostarcza te same substancje, które zawiera czerwone wino i jego główną substancję resweratrol. - Ekstrakt zawiera tzw. OPC – [...]
[...] dekstrynę o rozgałęzionej budowie cyklicznej, Palatynozę® zapewniająca długotrwałą energię oraz skrobię z kukurydzy woskowej. Isototną cechą produktu jest jego minimalna zawartość cukrów prostych. We wcześniejszych wersjach JUMBO jedynym źródłem białka było białko serwatki natomiast JUMBO HARDCORE zapewnia “5–PROTEIN” matriks o przedłużonym [...]
[...] witaminy a także dostarcza wysokie ilości ważnych składników mineralnych w postaci chelatów, w szczególności cynku, magnezu i jodu. Unikalna cechą suplementu jest dodatkowa zawartość luteiny wspomagającej pracę narządu wzroku oraz związków aktywnych z miłorzębu japońskiego (Ginkgo Biloba) hamujących działanie wolnych rodników, usprawniających [...]
Zwycięska praca w konkursie noworocznym autorstwa Martainna. Bardzo szybki rozwój technologiczny XX i początku XXI wieku nie ominął również kwestii żywienia. Rozwój ten przyniósł ze sobą wiele korzyści, ale też i bardzo wiele zagrożeń wynikających ze stosowania różnego rodzaju polepszaczy, zamienników, czy też substancji mających zapewniać wyższą [...]
[...] - fasola i groch. Jest w nich co prawda niewiele witamin, lecz mają fosfor, potas, wapń i żelazo, dzięki czemu poprawiają jędrność skóry. O ich walorach odżywczych decyduje zawartość skrobi i łatwo przyswajalnego białka. Fasola zapobiega kamicy nerkowej i żółciowej, zapaleniom pęcherza, dnie moczanowej, pomaga przy migrenie i bezsenności. [...]
[...] cynku, dwóch składników kluczowych z punktu rozbudowy masy mięśniowej" - twierdzi Incledon. Na dodatek jest numerem jeden wśród wszystkich rodzajów żywności, jeśli chodzi o zawartość kreatyny (2 g w ok. 450g mięsa!), która pomoże Ci wykrzesać z siebie maksimum energii potrzebnej do dźwigania żelastwa na siłowni. Jak wpływa na zdrowie: wołowina [...]
[...] oraz ekstraktem guarany i kofeiną. Badania naukowe wykazały, że: - Wysokoskoncentrowany ekstrakt z liści dwuklapowego miłorzębu japońskiego (Ginkgo biloba L.), mianowany na zawartość substancji aktywnych biologicznie (ginkoflawonoglikozydów oraz laktonów terpenowych), korzystnie oddziałuje na utrzymanie prawidłowych funkcji umysłowych. - [...]
[...] czy fruktozowy), które łagodzą ich kwaśny smak. Jeśli dodatek cukru nie przekracza 15 g/l, producent nie jest zobowiązany zadeklarować tego na opakowaniu. Ale gdy jego zawartość jest większa niż 15 g/l, to na opakowaniu należy podać informację, że sok jest słodzony („z dodatkiem cukru"), przy czym cukru nie może być więcej niż 150 g/l. [...]